Maak een afspraak: info@oefentherapie-roermond.nl | 06 - 237 811 25 | Jagerstraat 8, Roermond

Oefentherapie

De oefentherapeut brengt je in beweging.

Heb je pijn bij staan, zitten, liggen of juist tijdens het bewegen? Gaat bewegen moeilijk? Of raak je snel buiten adem? Oefentherapie helpt je om een gezonde houding aan te leren en beter en soepel te bewegen. Een behandeling bij de oefentherapeut voorkomt, verlicht en verhelpt lichamelijke klachten die ontstaan door bijvoorbeeld blessures, stress, ziekte of spanning. Het doel is de klachten te doen verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van ieders – strikt persoonlijke – bewegingsmogelijkheden en rekening houdend met de bepaalde situatie waarin een ieder zich bevindt (leef- en beroepsomstandigheden).

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

Samen met de oefentherapeut ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten. De oefentherapeut kijkt naar je dagelijkse (sport)activiteiten. Je maakt samen een behandelplan gebaseerd op wat jij belangrijk vindt, je hulpvraag, je doelen en situatie. Je leert wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen of aan te pakken. 

Werkwijze
De oefentherapeut stelt een op de persoon gericht behandelingsplan op, dat bestaat uit een zorgvuldige keuze van oefeningen en behandelingstechnieken.
Als uitgangspunten voor dit behandelingsplan gelden: 

  • de diagnose van de arts 
  • het onderzoek door de oefentherapeut  
  • de individuele situatie en mogelijkheden van de patiënt 
  • het doel van de therapie 

De patiënt moet zelf actief aan de therapie deelnemen en leren begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd, want: een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is toepassen van het geleerde in het dagelijks leven. Hierdoor wordt de patiënt verantwoordelijk gesteld voor zijn klachtenbeeld en wordt de mogelijkheid gegeven zelf mee te werken aan vermindering en/of het oplossen van de klacht.

“Ons sterk punt is onze inzet, ervaring, kennis en continue bijscholing.”

Maak een afspraak

Neem contact op

Antonie Corbeij
Jagerstraat 8
6042 KA Roermond

06 - 237 811 25
info@oefentherapie-roermond.nl