Maak een afspraak: info@oefentherapie-roermond.nl | 06 - 237 811 25 | Jagerstraat 8, Roermond

Behandelingen

De praktijk is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen, jongeren en volwassenen op het gebied van houding, beweging en de motoriek.

Maak een afspraak

Oefentherapie

De oefentherapeut brengt je in beweging.

Heb je pijn bij staan, zitten, liggen of juist tijdens het bewegen? Gaat bewegen moeilijk? Of raak je snel buiten adem? Oefentherapie helpt je om een gezonde houding aan te leren en beter en soepel te bewegen. (meer…)

Lees meer

Kinderoefentherapie

De kinderoefentherapeut is gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. De kinderoefentherapeut observeert, onderzoekt, behandelt en geeft advies. Wanneer er een vermoeden bestaat dat er een motorisch probleem is, wordt er allereerst een motorisch onderzoek gedaan om inzicht te krijgen van de motoriek van het kind. (meer…)

Lees meer

Move2Play

In samenwerking met de GGD, het Kinder Obesitas Centrum van het Laurentius Ziekenhuis en diverse basisscholen is er een groepsbehandeling kinderoefentherapie opgezet, Move2play. (meer…)

Lees meer

Baby oefentherapie

Bij baby’s kunnen er signalen zijn die wijzen op motorische problemen: bijvoorbeeld weinig kracht, overstrekken of moeite met veranderen van houding. De kinderoefentherapeut kan de motorische ontwikkeling van uw baby in kaart brengen en u oefeningen en praktische adviezen geven om deze ontwikkeling te stimuleren. (meer…)

Lees meer

Sportoefentherapie

De sport-oefentherapeut onderzoekt de sporter naar aanleiding van zijn of haar klachten en de diagnose van de arts. De therapeut observeert en analyseert het houdings- en bewegingspatroon tijdens dagelijkse bewegingen en sportbewegingen. (meer…)

Lees meer

Corona Herstelzorg

De oefentherapeut helpt je bij het herstel na COVID-19. Je wordt begeleid bij het opbouwen van je spierkracht en conditie. Ook kan de oefentherapeut je bijstaan bij kortademigheid en vermoeidheid. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het opbouwen van je dagelijkse activiteiten en helpt de oefentherapeut je in het hervinden van de balans in activiteit en ontspanning. Je krijgt tips en trucs aangereikt die je zelfstandig toe kunt passen in je dagelijks leven. (meer…)

Lees meer

Zwangerschapscursus

Deze cursus wordt gegeven aan kleine groepen van 4-6 zwangere of individueel en bestaat uit 12 lessen, waarvan 6 voor de bevalling en 6 na de bevalling. In de cursus wordt aandacht besteed aan houding en beweging tijdens de zwangerschap, adem-, ontspannings- en concentratieoefeningen tijdens de bevalling en oefeningen om de spieren na de bevalling weer te versterken en op de juiste manier te gebruiken. (meer…)

Lees meer

Slaapoefentherapie

De dag beïnvloedt de nacht en een slechte nacht heeft invloed op de dag. Slecht slapen of slaaptekort werkt door op het dagelijks functioneren. Daarnaast beïnvloeden gevoel, denken, handelen en omgeving de nachtrust. Een slaapprobleem is daardoor een 24-uurs probleem. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

(meer…)

Lees meer

Neem contact op

Antonie Corbeij
Jagerstraat 8
6042 KA Roermond

06 - 237 811 25
info@oefentherapie-roermond.nl